Welkom in de groene klas!

Drie ochtenden beginnen we met kring gevolgd door lezen. Groen 1 werkt uit de methode Veilig leren lezen en groen 2 werkt uit de methode Estafette. De andere twee ochtenden beginnen we direct met lezen. Vaak komen er ouders op school om het lezen in kleine groepjes te oefenen, dit is heel erg fijn.

Daarna is het tijd om te gaan rekenen. Elke dag is er een instructieles en wordt er gewerkt aan een weektaak. Het rekenonderwijs bestaat uit verschillende leerlijnen (getalbegrip, optellen en aftrekken, meten, tijd, geld etc...). Groen 1 werkt in een rekenwerkboek, groen 2 werkt op Snappet, een onderwijsprogramma op een chromebook.

Naast de lessen zijn er rekenoefeningen in de vorm van spelletjes op de ipads of in Ambrasoft.

Om 10.20 uur hebben we ochtendpauze en leest de juf een verhaal voor terwijl wij eten en drinken. Van 10.35 tot 10.50 is het tijd om lekker buiten te spelen. We hebben een voetbalveld, een tafeltennistafel, verschillende klimtoestellen, duikelrekken een speelheuvel en fietsen en karren. Verder is er genoeg plek om lekker rond te rennen en allerlei spelletjes te doen.

Na de pauze doet groen 2 taal en spelling. Bij taal gebruiken we de methode Taal Op Maat, bij spelling de methode Spelling in beeld. De taalopdrachten worden gemaakt op Snappet, of met behulp van het taalboek in een schrift.  We oefenen in luisteren, woordenschat, woord- en zinsbouw, verhalen en gedichten schrijven.

Spelling wordt geoefend aan de hand van woordpakketten. We werken afwisselend op Snappet en in een schrift.

We hebben ook leerzame, leuke taal- en spelling oefeningen op de iPad, op Ambrasoft of Woordkasteel. Daarnaast zijn er verschillende taal- en spelling spelletjes in de klas.

 

Om 12.20 uur hebben we middagpauze en is er de mogelijkheid om in een andere klas te eten en te drinken. Van 12.35 tot 12.50 is het weer tijd om lekker buiten te spelen.

 

Middagprogramma:
In de middag hebben wij eerst even tijd om ons werk van de ochtend af te ronden en te schrijven in ons schrijfschrift. Daarna werken we binnen een thema (bijvoorbeeld gezondheid, onze wereld etc.) aan de vakken natuur, aardrijkskunde, kunstzinnige vorming, geschiedenis, muziek, techniek en internationaal. We maken gebruik van het programma IPC . Tijdens deze lessen werken we veel samen met groep Geel (groep 1/2). Ook hebben we geregeld een uitstapje of komt er iemand op school iets vertellen of laten zien over het onderwerp. We zijn lekker actief bezig, werken veel samen en kunnen kiezen hoe wij bepaalde opdrachten willen uitvoeren. Hierdoor leren wij onze talenten kennen en kunnen we ze ook gebruiken!

Vreedzame school
Elke week hebben we een les van de Vreedzame school. Tijdens deze lessen leren en oefenen we hoe we met elkaar werken en spelen. Ook leren we hoe om te gaan met conflicten.

Gymnastiek
Een keer per week, op dinsdag, hebben we gym in de sporthal de Wiekslag. Hier krijgen de kinderen les van juf Linda.
Naast spellessen gaan we ook aan de slag met allerlei gymtoestellen.

Muziek
Juf Priscilla komt regelmatig in de klas voor muziek en zang.

Buitenwijs
We nemen ook deel aan de projecten van Buitenwijs. De ene keer een project in de klas, een andere keer trekken we erop uit.

Kunstmenu
Onze school doet mee aan een kunstmenu, een kunst- en cultuurprogramma van de gemeente Lopik. Elk jaar organiseren zij allerlei verschillende activiteiten: voorbeelden hiervan zijn schrijver in de klas, muziek- of theatervoorstelling, zelf kunst maken.

Dagplanning
Ons dagprogramma staat op het whiteboard in de klas. Links voor groen 1 en rechts voor groen 2. Door middel van pictogrammen kunnen we zien wat we die dag gaan doen.
Groen 1 heeft daarnaast nog een planbord om de leuke dingen die ze na het echte werk mogen doen, te plannen en zo te oefenen voor het werken met een weektaak.

Digibord
We zijn heel erg blij met ons digibord! Het digibord is erg handig ter ondersteuning van onze lessen en kinderen mogen zelf ook op het bord schrijven.

Weektaak:
Om zelfstandig te kunnen werken hebben we een weektaak. Hierop staat aangegeven wat we in een week af moeten hebben en wat we mogen doen als we onze weektaak af hebben.

Chromebooks en Ipads
We hebben voor elk kind in groen 2 een chromebook waar de kinderen van groen 1 ook af en toe op mogen werken. Daarnaast zijn er 5 Ipads in onze klas. Hierop oefenen we rekenen, taal, spelling en lezen.  Ook leren we informatie te zoeken op internet en het verwerken van deze informatie in Word.

 

Schoolreis, feesten, verjaardagen:

De groepen 1 t/m 6 (groen, geel, en paars) gaan op schoolreis.

We proberen een bestemming te vinden die niet alleen leuk en ontspannend is, maar waar we ook nog iets van kunnen opsteken. Voorbeelden hiervan zijn Naturalis, het Muiderslot of het Open Luchtmuseum.

Door het jaar heen vieren we met de hele school verschillende feesten, denk hierbij bijvoorbeeld aan Sinterklaas, kerst, het Suikerfeest, verjaardagen etc.

De verjaardagen van de kinderen vieren we op de laatste dag van de maand met alle jarigen van die maand. De jarigen mogen zelf op school een traktatie maken en uitdelen. Juf Salima(onderwijsassistente) helpt hen daarbij, eventueel bijgestaan door een ouder.

De verjaardagen van de meesters en juffen vieren we op één dag met een groot schoolfeest. Hierop aansluitend houden we een slaapfeest voor de kinderen van groep 3 t/m 8.

De leerkrachten:
Ma t/m do                         juf Emmy 
Vr                                           juf Hannah

 
Wilt u in contact komen met de leerkracht van deze groep? 
Stuur een berichtje naar emmy.vandemeene@dezomergaard.nl 

 

Contactgegevens

Wagenmaker 3

3411 WN Lopik


0348-552151

directie@dezomergaard.nl

Schooltijden

Maandag

08:30 - 14:30

Dinsdag

08:30 - 14:30

Woensdag

08:30 - 12:30

Donderdag

08:30 - 14:30

Vrijdag (groep 1 & 2)

08:30 - 12:15

Vrijdag (groep 3 t/m 8)

08:30 - 14:30

Kalender